Qvikmart AB

Att lämna tillbaka eller reklamera en produkt ska inte vara komplicerad. Följ vår instruktion nedan.
Det tar bara några minuter att returnera/reklamera en eller flera produkter.

Ångerrätt (öppet köp)

Du har rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar från beställningsdatumet. För att ångerrätten ska gälla måste den först bli godkänd av oss enligt de ångerrätt specifikationer som finns i vårt köpvillkor.

Exempel: Du gör en beställning 1 Nov. Du har då ångerätt (öppet köp) mellan 1 Nov-30 Nov.

Vid utnyttjande av ångerrätt/reklamation sker processen i två enkla steg


Steg 1- Registrera ditt ärende

1. Logga in på ditt konto hos oss. ( har du handlat som gäst hos oss måste vi först omvandla ditt gästkonto till kundkonto. Kontakta vår kundservice i så fall).

Ångerrätt / reklamation

2. Väl inloggad välj ”Beställningar” , hitta därefter korrekt orderreferens och tryck sedan på länken detaljer.

Ångerrätt / reklamation

Ångerrätt / reklamation

Scrolla lite längre ned på sidan. Om statusen på ordern är bekräftat som skickad eller levererad kommer menyn "Retur av varor" att finnas tillgänglig. Om "retur av varor" menyn inte dyker upp innebär det att tiden har överskridit dagarna för öppet köp, alltså ångerrätt kan inte längre åberopas.
Ska du reklamera en vara efter öppet köp perioden vänligen kontakta oss först.

3. Bocka för de produkter som du vill lämna tillbaka/reklamera och välj antal kvantitet.

4. Skriv orsak till varför du vill lämna tillbaka varan, ange om det är reklamation eller om det är ångerrätt och tryck sedan på knappen ”Begär en retur".

Ångerrätt / reklamation

5. När ärendet är registrerat gör vi en första bedömning om produkten kan återlämnas. Vi skickar därefter ett beslut till dig via e-post.
Du kan även direkt kunna se status på ditt returärende i menyn återlämnade varor.
Skulle du få en godkänd retursvar så kan du skicka tillbaka produkten till oss. I beslutmejlet finns returadress. Returadress finns även med i returformuläret i menyn återlämnade varor, se nedan. 

Ångerrätt / reklamation

Steg 2- Skicka tillbaka

1. Köp egen frakt (boka transport från valfritt fraktbolag) och skicka sedan tillbaka de produkter som du ska lämna tillbaka. I beslutmejlet finner du vår returadress (finns även i returformuläret).

2. Under menyn återlämnade varor->returformulär (se bild ovan) finner du returformulär i pdf format. Skriv ut returformuläret och lägg den med i paketet som du ska skicka. Har du ingen skrivare går det bra att skriva för hand på ett papper - då räcker det med att du endast anger returid nummret.

2. När vi mottagit din paket/retur kontrollerar vi att returen är enligt den beskrivning som du angett. Om allt är enligt beskrivning kommer du få tillbaka dina pengar (om inget annat överenskommits) inom 14 arbetsdagar från den dagen vi mottagit ditt retur paket.

För returpaket 0-1 KG rekommenderar vi PostNord då dem har relativ billiga priser på frakt. Allt över brukar DHL/Schenker eller UPS vara något billigare.

Vad är skillnad mellan ångerrätt och reklamation?

Utan att gå för djupt in på ämnet kan man i grova drag definiera det som följande:
Ångerrätt = du får lämna tillbaka det du köpt och få pengar tillbaka.
Reklamation = du köper något som är sönder vid ankomst (ursprung fel), du har rätt till ersättningsprodukt/reparation. Fel som du själv har orsakat gäller inte.

PostNord DHL Qvickly betallösning Betala enkelt med Swish Betala enkelt med VISA Betala enkelt med Mastercard Betala enkelt med American Express